Thursday, May 21, 2009

Shopping @ One Utama

Hari nih g shopping ngan Hadirah. Ada member's day Jusco One Utama. Pergi berdua je. Penat giler duk melayan kerenah budak bertuah sorang nih. Asiklah melalak je. First time naik stroller kot. Ada strategi nih ingat suka suki je ke nak bwk stroller? Tak kuasa daku. Stroller cum trolley le. Kalau duk tolak trolley bsr gedabak sgt. Usung stroller kecik skit. Dah tu diriku ini kalau bwk stroller pun cukup suka langgar org. Maklumlah.. tangan tolak stroller tp mata pandang kiri kanan. Kalau pki stroller at least kalau langgar org taklah sakit sgt. Boleh plak pk camtu erk? Sabar jelah. Hadirah duk dlm sling, baju2 duk dlm stroller. Thehehehehe..
Cadangnya nak beli baju jalan Hadirah. Pelik aku apsal x jumpa baju Damia masa kecik2 dulu. Rabak gaklah duitku dlm RM300. Terasa betul. Yelah.. dulu anak sorang je. Skrg dah 2. Expenses pun double. Ada 2 psg dress Poney yg ku belikan Damia sejibik mcm adiknya. Comel sgt. Hahaha..mesti sapa2 yg takde 2 org anak pompuan mcm aku jeles. Tp mmg bestlah shopping baju utk anak pompuan. Cantik2. Hadirah dpt 4 psg dress, 5 helai t-shirt, 3 psg jeans yg semuanya utk g jejalan n 2 set baju utk pki kat rumah. N Hadirah dpt sehelai lg dress 'Flower Girl' utk wedding Pak Ngah n Mama Lianya nnt. Comey sgt. Ingat nak beli dress yg sama cam Damia dulu tp patent tu dah takde dah. Last2 beli gaklah yg ala2 Damia punya. Asal nampak ala2 sama dahlah. Org x kaji pun.
Balik rumah kena question dgn Damia apsal dia dpt 2 helai dress tu je. Terus ku pergi ke almariku n keluarkan stok2 baju dia yg dah awal2 dulu ku beli. Adalah 5 helai t-shirt, 2 psg jeans n 2 psg dress lg. Huh.. selamat. Hati dia kena jaga gak. Kang dia ingat kita x syg dia plak. Lagi2lah sejak dia buat perangai.. suka kencing dlm seluar.
Hadirah balik je dr OU terus ku mandikan. Lepas menyusu terus tido x sedar2. haa.. penatlah tu. Kan bagus time ku sibuk bershopping tu dia tido. Ni tidak. Duk dlm stroller mata terbuntang je. Terlelap pun masa akubwk dia dlm sling. Hadoi laa..

4 comments:

iera_ayen said...

syoknyer... aku suka!!! bak kat aku la hadirah lo tu ayang...aku nak lagi, bb gurl lak kalo boleh, aku nak kasi Adam jd good boy...skang dia garang sgt tau Ayang.. suka buli kakak...kakak selalu nangis, aku lak geram, sket2 nangis....tp aku tetap pujuk nyer...marag gitu2 jer sbb tak mo dia lembik...kena tegas sbb dia sulung...

bila nak jumpa nih??? rinduuuuuuuuuuuuuuuu sgt kat korang semua

Ayang Zarina Anuar said...

takpe mun.. kecik2 je gaduh. dah besar harap2 dia boleh protect kakak n adik2 dia. kan sifat kakak suka mengalah kat adik. dah betullah tu.

aku pun rindu bangat sama kalian. muah..

Lady Qay said...

besnyer sopping for girls..bnyk choice bjuuuu..i jeles....btw, salam ziorah

Ayang Zarina Anuar said...

Lady Qay..

thanks coz sudi singgah @ my blog. salam perkenalan.